duminică, 24 iulie 2011

un adonis cu zvastică

în numai câteva ore, tânărul anders behring breivik a urcat pe locul unu în topul criminalilor în serie. ce știm despre frumușelul breivik? că aparținea mișcării neo-naziste din norvegia și era un creștin fundamentalist. fain, nu?

mentorul său spiritual, dolfi hitler ar fi fost mândru de el. în primul rând pentru aspectul pur arian (hitler săracu nu prea excela la acest capitol). apoi pentru trăinicia convingerilor. și, desigur, pentru excepționala organizare a crimelor. ca să omori de unul singur și cu sânge rece cel puțin 96 de persoane în câteva ore nu e de colea. făcând o socoteală simplă, "randamentul" bravului anders întrece de departe pe cel al idolului său, precum și a altui casap, toașu stalin.

am cunoscut persoane a căror carte de căpătâi era "mein kampf". care ar fi halit jidani pe pâine, dar nu numai jidani. și care încearcă să convingă cât de șchioapă, chioară și tâmpă e democrația. și, are dreptate! numai democrația poate naște astfel de monștri. hitler a fost avortat tot de către democrație! de ce?! pentru că numai democrația permite să iasă la suprafață astfel de criminali. sub dictatură nu ai voie decât să delirezi în ton cu dictatorul. orice deviație te trimite în fața plutonului de execuție, în lagăre de concentrare, în gulag.

creștin?! după cum susține onestul breivik, creștinismul său este ceva fundamental. și, ca orice fundamentalism, exclude din start orice altă credință. mai dihai, ateismul!

am cunoscut și astfel de persoane care se considerau pe bune ambasadorii lui dumnezeu pe pământ, iar în propria lor familie se comportau ca niște tirani. desigur, tot în numele domnului. orice fundamentalism, se bazează tot pe delir ca și cel care te îndeamnă să stai drepți și să sieg heil. numai că aici îți faci mii de cruci cu o mână iar cu cealaltă apeși pe trăgaci...

foarte posibil ca niște abili psihiatri să îl scoată basma curată și să îl trimită la casa de nebuni pe tânărul nazineocreștin norvegian. din care să iasă după doi-trei ani aproape vindecat. oricum pedeapsa maximă în norvegia este 21 de ani de
detenție! (vezi aici). adonisul ar ieși afară la vârsta de 53 de ani, deci suficient de tânăr să mai radă de pe fața pământului câteva sute de nevinovați. asta, dacă nu să găsește cumva vreun coleg de pârnaie (pârnaia în norvegia după câte am auzit este cam ca un hotel de patru stele din sighișoara) nu se va decide să îi facă felul. dintr-o casă de nebuni însă, ar fi foarte liber, back to democracy după câțiva anișori. și ca persoană cu anumite dizabilități, va fi îngrijită și din banii părinților a căror copii au fost ciuruiți de gloanțe... păi să nu spui că democrația e de tot căcatul?!

curioșilor, câteva filme de văzut:

- das experiment al lui oliver hirshbiegel
- die welle a lui dennis gansel
- das weisse band a lui michael hanecke

merită...

Niciun comentariu: