joi, 24 iunie 2010

grăsimile societăţii de consum

Guvernul a devenit brusc preocupat de apetenţa populaţiei pentru junk-food. Ca orice guvern, el este compus din politicieni. Ştim cu toţii cât de ipocriţi sunt politicienii. Problema mâncării-gunoi nu este de azi de ieri. Şi nu este caracteristică UK şi Irlandei. A cuprins mai mult sau mai puţin, toate societăţile bazate exclusiv pe consum. Cât mai mult consum. Cam 30% din teleshopping-uri vând tot felul de instalaţii de slăbit. Instalaţiile sunt construite în aşa fel, încât să pară că arzi cât mai multe grăsimi cu foarte puţin efort. Deci, instalaţii minune, la fel cu tot felul de diete minune, chimicale minune care îţi topesc celulitele, îţi ard colăceii de pe burtă, îţi schimbă peste noapte "shape"-ul. În fond, companiile care vând aceste iluzii sunt mână în mână cu cele care vând la greu gunoaie pentru îngurgitat...

Lucozade este un fel de apă colorată cu ceva compuşi aromatici, plină de zahăr şi cafeină. Este sora geamănă a Gatorade-ului american. Nu te satură de sete, cafeina îţi dă senzaţia de energie. Totul în detrimentul sănătăţii. Cartofii prăjiţi îmbibaţi de ulei prost, chicken-fingers sau fish-fingers la fel, îmbibate cu uleiuri proaste. Sunt ieftine, nu stai la coadă, le poţi mânca oriunde, inculsiv la budă. Zilnic, tinerii aleg acest meniu înfiorător. Dacă nu, intră pe rol chipsurile, îngheţate de tot felul. Nimeni nu mai merge pe strada cu mâinile libere, este indecent dacă nu bagi sub nas ceva.

Rezultatul este acelaşi ca peste tot unde meniul zilnic te transformă în coş de gunoi. Tineri diformi (mai ales fetele), părinţi la fel (mai ales mamele). Asta în timp ce, rafturile sunt totuşi pline cu produse de calitate (mare parte dintre ele). Hipertensiunea a devenit ceva aproape obişnuit la populaţia tânără!!

Niciun comentariu: