duminică, 1 decembrie 2013

Spre 2014, sau teama de imigranți

Cu cât se apropie 2014, cu atât campania de inducere a fricii în britanici crește. Cum cine o face?! Mass media și gura politicienilor. Românii și bulgarii vor devaliza UK!!! Boon, să fiu bine înțeles, sunt departe de a fi ceea ce se cheamă un patriot. Mă doare la bască faptul că astăzi e 1 decembrie. Din diferite motive, eu nu sărbătoresc în general zile naționale.

Dar, există și un reason în toată această campanie. Asigurările sociale! Numai cine nu a locuit o perioadă în UK nu își dă seamă că aici e socialism frate! Tot puturosu are drepturi de a profita material de pe urma propriei lene. E țara unde alcolicii cronici umflă aproape £300/pe săptămână! Unde dacă ești o putoare ce trântești la beție un plod, primești casă (gratis), masă, bani. Ca să mai trântești unul. Și alt unul. Toți la beție. La fel, este țara unde un boșorog venit de aiurea din lume, care nu a contribuit cu niciun penny la fondul de asigurări sociale, are dreptul la pachetul de bază al NHS (casa de sănătate britanică!).

Deci, ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc. La mijlocul unde muncile împuțite le fac în marea lor majoritate, imigranții. Unii. Alții, vin cu tot tribul de aiurea și stau pe asigurări sociale fără să miște un deget. Este mijlocul unde sunt generații de autohtoni care nu au pus never osul la muncă. Pentru că e mai simplu să stai să o freci toată ziua pe un ajutor social apropiat de salariul minim pe economie.

Aici în NI aproape că nu mai există industrie (sau măcar ceea ce ne ne imaginăm cu toții despre industrie). Fabrici. Nema! Sunt ceva în apropierea Belfastului, aici doar una de medicamente și câteva mici deschise de către străini (!!!). Una de reciclat îmbrăcăminte second hand (nigerieni pentru Nigeria). Abator mare, deschis de către polonezi. Majoritatea mâinii de lucru?! Polonezi, lituanieni, unguri. Localnicii emigrează și ei la mai bine. Australia, Canada. E drept, nimeni nu prea investește într-o țară (NI este totuși o țară chiar dacă făcută cu mâna!) unde istoria mocnește zdravăn

Acum să fim bine înțeleși, românii și bulgarii cu meserii de genul spart bancomate, proxenetism, furăciuni, sunt aici deja de la aderare. Au state vechi de muncă! Ăia care ar putea veni în 2014 vizează trei chestii. Locuri de muncă, sau ajutoare sociale. Sau și, și. Treaba nașpa pentru deCameronu lu pește este faptul că nu poți face dracului o legislație specială pentru români și bulgari. Și cel mai cretin lord va spune că treaba pute. Poți face una care să reglementeze într-un anumit fel dreptul la asistență socială pentru toți imigranții (UE sau non UE), asta da. Mai mult, pentru cei din UE legislația trebuie să fie perfect armonizată cu cea a UE. În schimb, după opinia mea umilă, cei care încarcă grosul din asistență socială sunt imigranții nonEU (veniți prin legislația specială a UK ca fost imperiu în țările Commonwealth). Ei bine, în acest caz, treaba să schimbă dramatic. Tuuu, ca fost imperiu, ca fost cel mai mare imperiu cunoscut de omenire, care ți-ai dezvoltat bunăstarea nu din resurse proprii (mână de lucru, resurse naturale, etc.) ci din spolierea altora, ai ceva datorii (măcar) morale! Când tot tezaurul tău este full de rubine din India, aur din Australia, diamante din Africa de Sud sau Namibia, și așaaaaa mai departe, când muzeele tale de istorie au mai puțin de a face cu istoria britanică ci cu cea colonială, daaa, ai ceva obligații față de amărâții a căror bunici ți-au fost sclavi. Că s-au șmecherit și ei, OK. Da oare de la cine au învățat?!

Interesant este cum politica britanică are o poziție diferită față de alți "investitori" din estul Europei (alții cu apucături imperiale). Din Far Estul Europei. Sigur că da, vorbim aici despre ruși. Despre "oamenii de afaceri" ruși. Despre "investitorii" ruși. Multe dintre tabloidele britanice au stăpâni ruși. Multe echipe de fotbal britanice, așijderea. Bănci cu capital umflat din ruble spălate și convertite. Ehei, aici, placa se schimbă, pentru că în City banii nu put, indiferent dacă ei au fost făcuți din trafic de kalașnicoave, droguri, crimă organizată. Este totuși o țară unde nu deCameron dictează, ci tovarășii cu gulere albastre din City.

Restul, este apă du puță și circ ieftin vândut prin Daily Mirror altor asistați sociali. De data asta celor britanici.

Niciun comentariu: